ponedeljek, 11. avgust 2025

Purple day...

 ..sladek,sočen in seveda domače obarvan.





Ljuba narava, ostani prijazna nam ljudem!
Ti si kruh, ki ga jemo.
Ti si dom, kjer živimo.
Ti si pljuča, s katerimi dihamo.
Ti si raj, v katerem se veselimo življenja ob cvetju in pticah.
Ostani prijazna nam ljudem, ljuba narava.
Phil Bosmans

četrtek, 7. avgust 2025

Male jeans peresnice

 Za celo košaro sem jih sešila .Male,pisane in zelo uporabne jeans torbice.

Vse so podložene z mehkim pisanim bombažem in dekoracijo imajo na obeh straneh. 

V njih pospraviš telefon,flomastre,očala ali denar.











 Ne hodite tja, kamor vodi pot.
Pojdite raje tja, kjer ni poti, in za seboj pustite sled.”
(Ralph Waldo Emerson)

Moški copati

 Redko šivam moške copate,še redkeje tako velike številke.

Vsi pari so iz recikliranega materiala,prevladuje seveda jeans.

Svoje lahko naročiš na

poosmiinpol@gmail.com 






 Življenje nam daje tisto, kar od njega pričakujemo,
zato pričakujmo samo lepe stvari in prijetne ljudi.
(neznani avtor)

Črno ~ bela kombinacija

 Črno -bela kombinacija je vedno moderna.

Kombiniramo jo poleti na belo krilo ali pozimi na črne hlače.

Torba ima spredaj predal z žepkom ,ravo tako ima predal in žepek v notranjosti.

Dodan je trak za ključe in obesek s srčki.

Ker pa je ostalo še eno malo krpico blaga,sem sešila še malo drobižnico.








 

V srcu, če je ta pravo,
je zmeraj prostora za tisoč imenitnih stvari,
ki jih ljubiti mora vse, kar živi.
(Tone Pavček)

Čas za robide II.


 Robide so že cel mesec v polnem rodnem obdobju.Vsak teden  jih oberem in shranjujem za zimske čase.

Največkrat naredim kar Robidov sirup.

Zrele robide poberem in jih razgrnem na čisto kuhinjsko krpo.Počakam kakšno uro ali dve in preverim če so res čiste.Glede na to,da se robide vzpenjajo po pergoli in ne po zemlji jih ne perem.

Stresem jih v večjo posodo in posujem s sladkorjem.Na 2 kilograma robid dodam liter vode in 1 kilogram sladkorja.Posodo pokrijem in pustim da se čez noč sokovi in sladkor pomešajo.


 Po 12 urah dolijem še en liter vode in vse skupaj zavrem.Pustim da rahlo vre 10 minut, vmes premešam in dodam zavitek citronke.

Sok precedim in vroče napolnim steklenice .

Sadno kašo,ki je ostala na cedilu prestavim nazaj v posodo,zavrem in takoj napolnim kozarce.Kašo potem uporabim namesto marmelade .Zelo dobra je v skutinih cmokih,roladi ali gratiniranih palačinkah.

Poda pa se tudi k pečeni govedini .



 Biti z naravo,
jo gledati in se z njo pogovarjati je resnična sreča.
Lev Nikolajevič Tolstoj

 

ponedeljek, 4. avgust 2025

Čas za robide

 Robide so edino "sadje" ki ga letos junija ni uničila toča.

Vsak dan naberem kakšen kilogram teh temnih in sladkih plodov.




 Iz njih skuham sirup in marmelado.

O receptih in posopkih pa mogoče v kakšnem naslednjem postu. 

Kraljestvo zelenega paradižnika

 Ni slabega vremena,je le slaba oprema.

Ne vem kakšno opremo bi potrebovala,da bi pospešila zorenje še čisto preveč zelenih paradižnikov?

Prejšnje dni smo se zbujali v res hladna in nič kaj poletna jutra.Termometer se je spustil do 8 stopinj .....je kdo rekel avgust??

















Lep in topel avgust vam želim