ponedeljek, 19. september 2022

Pekoča paradižnikova omaka

 Na čilije se ne spoznam velike,so mi pa všeč  njihove barve in oblike.

V našem malem vrtu jih gojim kar v posodah.Seme je k hiši prišlo od vsepovsod in pri imenih nisem ravno domača.

Uporabljam jih več ali manj samo za dekoracijo  v vrtu,kakšen plod pa vržem tudi v omako.








Za omako:

prepražim  čebulo,dodam česen in veliko skledo narezanega paradižnika.

Na kilogram paradižnika dodam 1 rdečo papriko,če jo prej spečemo je okus še bolj intenziven.

V lonec vržem še šop bazilike,na 1kg paradižnika še en plod čilija .Ko omaka cca pol ure vre in tekočina izpari jo z paličnim mešalnikom zmiksam,dodam jušno žlico grobe Piranske soli in malo čajno žlico sladkorja.

Pustim da vse skupaj vre še 10 minut in vroče zaprem v kozarce.



Lepo jesen vam želim


Ni komentarjev:

Objavite komentar