Vse je 1x prvič in tole zagotovo ni zadnjič da sem naredila domači ajvar.
Kot pa je pr meni navada - sestavin ne tehtam.
Paprike operem ,ker so res zelo nepravih oblik jih tudi prerežem in očistim. Če bi bile lepe in podogovate špic paprike ,bi pekla cele.Spečem jih na zunanjem žaru v ognjevarni posodi ali rešetki
Počakam da se ohladijo in lupino odstranim,ter jih nasekljam.
Jajčevce spečem cele,ko se ohladijo jih olupim in pretlačim.
V posodo dodam vsaj 4 dcl domačega olivnega olja.Dodam nasekljan česen in ko zadiši dodam še 3 nasekljane šalotke in oboje prepražim do konca.Dodam drobno nasekljano pečeno papriko in pretlačene jajčevce.
Solim,dodam cca 1dcl jabolčnega kisa in na rahlem ognju kuham pol ure.Če so paprike premalo sladke,dodam še žlico ali dve sladkorja.Če bi želela pekoč ajvar,pa dodam še čili.
Vroče napolnim v kozarce in zaprem.
Jeseni se zdi, kot da je svet prekrit
z narastkom rjavega sladkorja in cimeta.
(Sarah Addison Allen)
Ni komentarjev:
Objavite komentar