nedelja, 11. september 2011

Rdeče

V rdečem se je odvijala včerajšnja sobota.
Kar tri vreče paprike so me čakale.

Takole poteka recept.

Najprej jih operemo,razpolovimo in očistimo.
Položimo jih na pekač,pokrijemo z alu folijo in pečemo cca 45 minut na 200 stopinj.
Pečene še tople oluppimo in zložimo v kozarce.
Za liter tekočine uporabim razmerje 2:8.Dodamo žlico sladkorja,žlico soli in nekaj kapelj olivnega olja.Seveda ne sme manjkati strok česna in zrno popra.Še vroče zapremo.
Po želji damo še v pečico.Za bolj ziher občutek,nujno pa ni.
Seveda shranka ne pride ravno veliko.Iz cca kg paprik pride 1 kozarček.
In iz pelatov je nastala domača mezga.
Nič posebnega,le paradižnik,zelišča,sol in sladkor ter nekaj kapelj olivnega olja.
Naj tudi v vaši kuhinji diši po domačih dobrotah.

4 komentarji:

  1. Tudi pri nas se danes vkuhava :) paradižnik z vso ostalo zelenjavo in zelišči. Majčkeno se mi zdi, da sta bila tudi tista dva feferona, ki sem ju dodala, preveč. Hmm.. peče :)
    ampak bo pa prav prišlo pozimi, ko vrt ne bo več tako zelo poln.
    Paprike pa super zgledajo, mogoče bi jih morala poskusit nekaj vložit. Le tisto razmerje 2-8 mi ni čisto jasno. Saj vem, da je izkušenim "vlagateljicam" jasno :)
    Najboljše je takole, domače. Veš, kaj je notri in brez skrbi poješ.

    OdgovoriIzbriši
  2. Se mi zdi, da pri tebi ni nikoli dolgčas in se vedno nekaj ustvarja - v vseh možnih oblikah in na vseh področjih. Vse pohvale.

    OdgovoriIzbriši
  3. Bo kar držalo,da mi nikoli ni dolgčas ;) .


    Sonja,2:8 je razmerje med kisom za vlaganje in vodo.
    Kisa gre torej 2 dcl,vode pa 8 dcl.
    Priporočam pa 9% kis za vlaganje.

    Seveda pa imajo nekateri raje bolj kislo in delajo po 3:7.

    lp

    OdgovoriIzbriši