ponedeljek, 28. november 2011

Na Cuprniji ;)

V naših notranjskih koncih,imenovanih tudi "Cuprnija" imamo jezero,ki enkrat je in drugič ga ni ;).
No,v nedeljo ga ni bilo .
Lep nedeljski sprehod je bil.

Tole je pogled iz jezera proti očaku ;).

 In pogled proti čarovniški Slivnici.
 Takole pa zgleda prazno jezero.
Občutek ko se po praznem dnu sprehajaš je fantastičen.In na trenutke pomisliš,da si v kakšni sceni znanstveno fantastičnega filma ;) .






 Edina slaba stvar tegale popoldneva (če odštejem kupe smeti,ki jih namenoma nisem fotkala)je ,da se sonce za Javorniki skrije že malo čez drugo uro popoldne :(.

 Vabljeni na Notranjsko.Veliko lepih skrivnostnih krajev imamo.



3 komentarji:

  1. Tale blog je pa ravno zame. Moj ata je bil doma s Cerkniškega jezera, a sem bila tam samo kot otrok in mogoče enkrat (že davno davno) kot odrasla :-( Zelo me mika, da bi si ga kdaj ogledala, ga prav raziskovala - za "piko odret" bodo tele tvoje slike.
    Ata je moji najstarejši rad pravil, da so na Slivnici coprnce, iz meglic nad jezerom pa pridejo vile - vse mu je verjela, tako živo ji je pripovedoval:-))

    OdgovoriIzbriši
  2. Ladka,vabljena na Notranjsko :).
    Ata je seveda imel prav ;).Na Slivnici in vse okrog imajo svoj rajon coprnce.Iz meglic pa naj bi res prišle jezerske vile.
    Trenutno je jezero brez vode,še struga je skoraj prazna.Tako si lažje predstavljaš kako zgleda"spodaj".
    Seveda pa bo kmalu drugače,saj se bo jezero napolnilo z vodo in ko bo pritisnil še notranjski mraz bo jezero polno drsalcev,hokejistov in drugače drsečih ljubiteljev ledu.

    lp

    OdgovoriIzbriši
  3. Čudovite slike. Prav lepa je naša mala deželica. Kaj vse imamo na tako malem prostoru. Cerkniško jezero je pa res zanimivo. Prav gotovo ga pridem obiskat.

    OdgovoriIzbriši