nedelja, 03. junij 2012

Rdeče

Rdeče,sladko,sveže,domače.....
...nekako tako se je odvijal tale vikend ;)...

 Že kar nekaj let hodimo po češnje v Vipavsko dolino.Na eni izmed mnogih zelo prijaznih kmetij si jih ponavadi naberemo  sami .
In doma sledi  predelava na 100 in 1 način ;)




Z Rumovim loncem se bomo sladkali šele decembra.




 Skuhala sem tudi mmmmm dobro češnjevo marmelado .




 In vložila skoraj 40 kozarcev.




Pospravili smo jih tudi v zamrzovalnik,v dolgi zimi bo češnjev "štrudel" lep spomin na zgodnje poletne dni. Jutri pa spečem še kakšno sočno češnjevo pito.


Uživajte!!!
 

3 komentarji:

  1. mmmm, pred mnogimi leti sem si sredi februarja v času nosečnosti zaželela češnje, ko bi vedela, da je možno na tak način priti do češenj , mogoče moj sin ne bi imel pod pazduho materinega znamenja v obliki češnje.ko sem slišala, da lahko otrok dobi materino znamenje tam , kjer se mamica prime, ko si noseča mama nekaj hudo zaželi(seveda nisem verjela), sem vseeno dobro premislila kam se bom prijela, če bi se mi to zgodilo- pod pozduho.

    OdgovoriIzbriši
  2. Mmm same dobrote. Krasna zaloga za mrzle dni. Meni je uspelo narediti samo en češnjev zavitek čez vikend. Lp

    OdgovoriIzbriši
  3. Res - domače je najboljše.

    OdgovoriIzbriši