petek, 10. januar 2014

Sladka darilca

Tale objava sodi še v december,
ampak mogoče pa komu tudi letos pride prav.

Za prijatelje in ostale katere obdarujem v decembru sem med drugim pripravila tudi tole


Čokoladni liker
1l mleka
0,5l ruma
malo manj kot kg sladkorja
1 čokoladni puding
5 dag kakava

V mikserju zmešamo mleko,kakav,puding,sladkor .
Vse sestavine prevremo na zmernem ognju ob stalnem mešanju cca 10 min.
Ohladimo in ohlajenemu primešamo rum ter napolnimo steklenice.


Steklenice so narejene z servetno tehniko in tehniko razpokanja

 Domača vroča čokolada iz kozarca

-3 zavitki čokoladnega pudinga
-30 dag temne čokolade(naribane)
-15 dag sladkorja v prahu
-dodatki po želji:cimet,pomarančne lupinice,vanilija,.,..

Navodilo na lističu:
Skodelico mleka zavri,dodaj 2 žlički pripravka in mešaj 2 minuti.


Kozarci so od čokoladnega namaza in so samo potapkani z gobico in z srebrno akrilno barvo.



Bravniji iz kozarca


150g moke
4 g ali 1/3 vrečkice pecilnega praška
malo soli

55g kakava
400g sladkorja
pest nasekljanih orehov,lahko tudi lešnikov,mandlejv,...

Mogoče malo previdnosti pri doziranju v kozarec.
Kozarec pa je klasični za vlaganje.
Spodnji del sem z zlato ,nekje tudi z srebrno barvo malo potapkala.

Na listku je novodilo
175 stopinj
zmešaš vsebino kozarca z 170g zmehčanega masla in 4 jajca
pečeš na peki papirju 30 minut.
Predno bravnije razrežeš jih ohladi v pekaču.


Tudi tu so navadni kozarci,potapkani z gobico in akrilno barvo.

 Lep vikend vam želim

5 komentarjev:

  1. Dobri sladki recepti,super ideje za praznike takšne ali drugačne.Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  2. Super darila in hvala za recepte. Take stvari je vedno fajn shranit.

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdravljeni!

    Za darila, ki jih rabim, bi naredila mešanico za vročo čokolado pa imam nekaj vprašanj...temna čokolada-mora biti tista s 70 ali več% kakavovih delcev ali je lahko tudi jedilna, tista ki jo uporabljamo za razne čokoladne prelive in jo topimo nad paro? Kaj je pri dodatkih mišljeno kot vanilija? Vanilijev sladkor ali čisto kaj drugega?Je kot dodatek lahko tudi limonina lupinica ali bo potem zadeva preveč kisla? V kakšnih količinah kakršnekoli dodatke sploh dozirati? In še razmišljanje - če bi želela mešanico za belo vročo čokolado-potem le puding zamenjam za vanilijevega in čokolado dodam belo?

    Se opravičujem za toliko vprašanj, a takšne stvari delam redko in je potem več nejasnosti za razjasniti.

    Hvala za odgovore!

    Lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pri čokoladi sem dala navadno temno čokolado,priznam nisem gledala % ,po moje pa bi bila lahko tudi jedilna.Pri vaniliji je mišljeno vanilija kot strok,če pa je ravno ni pri roki,potem pa jaz dam kar namesto sladkorja,samo vanilin sladkor.Zdaj jaz ga delam doma sama in je več ali manj skozi na zalogi.
      Limonina lupina,kandirana niti ni kisla in bi bila tudi ok,količine pa pač po želji.Dam žličko ali dve.
      Pri beli vroči čokoladi ,damo pač belo-dejstvo pa je da kaj drugega kot razen bele kuverture niti ni.lp

      Izbriši