nedelja, 25. december 2016

Božična marmelada

Če na božični večer kuhaš marmelado,ji najbrž lahko rečemo tudi Božična marmelada.
Kuhanje večerje je bilo v pristojnosti moškega dela družine,
meni pa proste roke niso dale miru.
Tako sem "pospravila " že precej preveč zrele kakije v zelo okusno domačo marmelado.
Sestavin nisem tehtala,je pa šlo takole:
~kakiji
~sladkor
~cimet
~vanilin sladkor
~šilce ruma

Kaki in sladkor pustimo 1 uro stati,da se lepo spojita.
Na majhnem ognju pol ure kuhamo,potem pa si z paličnim mešalnikom pomagamo da dobimo lepo,gosto maso.
Dodamo še ostale sestavine in še vroče napolnimo kozarce.



 Lep večer vam želim.
 

4 komentarji:

  1. Pridna si bila, no jaz se je najbrž za Božični večer ne bi lotila, ampak imam pa nekaj kakijev......
    Lepo praznovanje še naprej :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odgovori
    1. Res je Pinkpanter ,tule so končali kar je bilo viška :).

      Izbriši