...............in čudovita marelična marmelada
Letos sem kuhala 3 različne okuse.
~klasična marelična marmelada
~marmelada z cimetom
~marmelada z vaniljo
Sladke marelice operemo,osušimo in razpolovimo.
Na 1 kg marelic dodamo 300 ,če so marelice kisle pa nekje do 400g sladkorja,sama ravnam nekje po občutku.
Sladkor potresemo po marelicah in pustimo da "odleži" vsaj 6 ur.Tako se bo sladkor lepo prepojil in povezal z marelicami.
Kuhamo na srednjem ognju,med kuhanjem dodamo cimet,vaniljo,......če marelice niso razpadle same ,si pomagamo z paličnim mešalnikom.Še vroče nadevamo v kozarce in zapremo.
Nekaj marelic pa sem zložila na pladenj,zamrznila in jih kasneje po "porcijah" preložila v vrečke.
Uporabili jih bomo za marelične cmoke.
Pri marelicah ne zavržemo nič.Koščice posušimo in namočimo v žganju.
Iz tega kasneje pripravimo čudoviti in zelo aromatični liker Amaretto.
Uživajte v poletju !
tako lepo si opisala postopek, da kar do tukaj diši, lepo...
OdgovoriIzbriši