Na notranjskem nam tale buča ni ravno poznana,tudi po vrtovih jo skoraj ni.
Mi jih bomo letos posadili malo več,saj jo naravnost obožujemo.
Takole smo na pultu počakali da vzklijejo:
Naredili smo tudi preizkus in dali na kalitev v kozarec z vodo samo peško:
Rast obeh bomo spremljali istočasno .
Več o njih si lahko preberete tule :čajota.Za tiste ki pa jim tuj jezik in bolj strokovna literatura ni tuja pa hiter skok tule :Chayote
Namensko sem jih posadila v malo višje lonce,saj bodo tako lahko razvile boljši koreninski sistem.
V naši kuhinji čajote vsestransko uporabljamo.Zelo okusne so v rižotah,omakah,panirane po dunajsko ali pariško.
Eva si jih pripravi z ostalo zelenjavo v tortilijah ali v ratatuju.
Zaenkrat imamo doma samo bodičaste in dobre rokovice ter pinceta pri lupljenju le teh niso odveč.Bom pa letos poiskala tudi kakšno sadiko nebodeče.
Lep marec vam želim
Ni komentarjev:
Objavite komentar