petek, 26. julij 2024

Domača paradižnikova omaka

Ne kupujem omak.Nobenih.

Se je zgodilo da nam je pred nekaj leti zmanjkalo domače in smo v obupu kupovali vse kar smo našli na policah trgovin in tudi nad vsako obupali.Na koncu smo sklenili:nikoli več !

Nobena velika znanost ni kako skuham svojo,domačo omako in tudi preverjenega recepta nimam.Vsaka serija je malo drugačna,pa vendar vsaka domača .

Tokrat sem kuhala 2 različni ,pa vendar enaki.

Na olivnem olju prepražim nekaj strokov česna in kasneje dodam še nekaj čebule.Nikoli ne tehtam ,vedno pa  uporabim tisto kar takrat nudi vrt.

Čebuli dodam žlico soli in še malo popražim.

Dodam narezan paradižnik,kakšno bučko ali papriko.

 

Pokuham do mehkega,vmes dodam še šopek domače bazilike.

Premešam s paličnim mešalnikom in po občutku dodam še ščep ali dva soli ter žlico sladkorja.

Še vroče vlijem v kozarce in zaprem.


 Omako uporabljamo za pice,rižote,golaž ,testenine....


Lep petek vam želim

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar