petek, 17. junij 2011

Jagodni dan

Včerajšnji dan se je vrtel okrog jagod in sladkorja.
Kuhala se je jagodna marmelada.
Skuhal se je jagodni sirup.
In letos sem prvič naredila tudi ;Jagodni gosti sok


Za gosti sok potrebujete:
-približno 3 kg jagod
-3l vode
-6l vode
-1kg sladkorja
-2 žlici vanilijevega sladkorja
-20g citronke
Jagode in 3 litre vode zavremo.Vre naj 15 minut,lahko pa tudi manj.Potem sadje zmiksamo s paličnim mešalnikom,dodamo še 6 litrov vode,sladkor,vanilin sladkor in citronko.
Samo prevremo,da se sladkor stopi in še vroče zapremo v steklenice.
Recept je s kulinaričnega portala.
Na takšen način sem kuhala tudi že breskov sok,jabolčno korenčkov in verjetno še kakšnega.
Super se obnese in moji otroci ga imajo radi.
Ker pa je v naši špajzi kar veliko shrankov in da moja mladina nima težav z iskanjem in spraševanjem ;Kaj je to???????????????????? kozarce in steklenice tudi označim.
Vse kar potrebujem je na spodnji sliki.
Torej razni papirčkasti ostanki in obojestransko lepilo.

Naša špajza je bogatejša tudi za vložene jagode.

In še nekaj za odrasle;)
Namočene borovničke zraven pa tudi jagode.
Čez kakšne tri mesece bosta likerčka.
In za konec objave še tole.
Po kakšnih treh letih letos spet polnim rumov lonec.
Letos so notri že češnje,borovnice,gozdne jagode in navadne vrtne jagode.
Uživajte in bodite dobro!!

7 komentarjev:

  1. mmmm tole pa noro dobro izgleda in verjamem, da tudi je :)je možno dobiti pe recept za jagodni sirup?

    OdgovoriIzbriši
  2. Prava jagodba deklica si bila zadnje dni. Vse zgleda tako njamsi. In hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši
  3. Iiii taprava Jagodka :-)Super jagodni dan!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala vsem.

    Klavdija takole gre recept za jagodni sirup.

    V prevreto hladno vodo,cca 3 litre dam jagode.
    Ponavadi jih je kakšna 2kg.To so ponavadi jagode,ki so pobrane na domačem vrtu in niso ravno za v kompot saj imajo kakšno lepotno napako.
    Če imam še kakšno sadje takrat na vrtu,dam vmes tudi to.Recimo kakšno malino,borovnico,...
    Dodam še 5 dag citronke in v pokritem loncu pustim kakšen dan,torej 24 ur.
    Naslednji dan precedim in tekočini dodam kakšna dva kg sladkorja.Zavrem ravno toliko,da se sladkor stopi in še vroče nalijem v steklenice.
    Sirup potem mešamo z vodo,ga pozimi dodajamo v čaj namesto sladkorja,....

    Sadje,ki ostane na cedilu ponavadi porabiim za kakšno marmelado.Če nimam časa,ga enostavno dam v zamrzovalnik in ko se takšnih paketkov nabere več skuham marmelado ali dodam za kakšno drugo sadno zadevo.

    Na takšen način delam sirupe iz vsega sadja.

    lp

    OdgovoriIzbriši
  5. Tole pa je pravi jagodni svet. Se mi kar sline cedijo od marmelad, sokov in na koncu rumovega lonca. Odlično opravljeno delo.

    OdgovoriIzbriši