Napolninmo jo z skuto,sirom,kajmakom,.....se vam cedijo sline? Meni tudi :).
Lahko pa jo pečeno tudi vložimo.
Podolgovato,rdečo papriko operemo,prerežemo na pol,očistimo ,speremo in osušimo.
Položimo jo na pladenj in v pečici pri 180 stopinjah pečemo cca 40 minut.
Še vročo takoj pokrijemo z alu folijo da paprika obdrži sočnost.
Papriko olupimo in napolnimo kozarce do polovice.
V vsak kozarec dodamo še:
~žličko soli
~žličko sladkorja
~nekaj kapljic olivnega olja
~strok česna
~zrno popra
~list lovorja
~kolut šalotke
Kozarce napolnimo z papriko do vrha in zalijemo z vročo mešanico vode in kisa za vlaganje.
Sama pripravim mešanico 2dcl kisa in 8 dcl vode.Če imate raje bolj kislo potem razmerje spremenite.
Še vroče zapremo,zložimo na pekač ki smo mu dolili vodo in v pečici pri 80° stopinjah pasteriziramo še cca 40 minut.
Še malo statistike predno se tega podviga lotite sami.
Porabila sem cca malo manj kot 20 kilogramov špic paprike .
To je naneslo cca 10 pladnjev pečene paprike in dobila sem nič več kot samo 12 kozarcev .
O času rečem težko,edino takole-vso soboto sem bila v kuhinji.
Delo je res zamudno in če ne bi bili ljubitelji paprike se tega cirkusa zagotovo ne bi šla.
lep torek vam želim
Ni komentarjev:
Objavite komentar