torek, 12. september 2017

Čas za rdečo papriko

Rdečo papriko ponavadi spečemo zunaj,na žaru.
Napolninmo jo z skuto,sirom,kajmakom,.....se vam cedijo sline? Meni tudi :).

Lahko pa jo pečeno tudi vložimo.

Podolgovato,rdečo papriko operemo,prerežemo na pol,očistimo ,speremo in osušimo.
Položimo jo na pladenj in v pečici pri 180 stopinjah pečemo cca 40 minut.



Še vročo takoj pokrijemo z alu folijo da paprika obdrži sočnost.
Papriko olupimo in napolnimo kozarce do polovice.


V vsak kozarec dodamo še:
~žličko soli
~žličko sladkorja
~nekaj kapljic olivnega olja
~strok česna
~zrno popra
~list lovorja
~kolut šalotke

Kozarce napolnimo z papriko do vrha in zalijemo z vročo mešanico vode in kisa za vlaganje.
Sama pripravim mešanico 2dcl kisa in 8 dcl vode.Če imate raje bolj kislo potem razmerje spremenite.



Še vroče zapremo,zložimo na pekač ki smo mu dolili vodo in v pečici pri 80° stopinjah pasteriziramo še cca 40 minut.



Še malo statistike predno se tega podviga lotite sami.

Porabila sem cca malo manj kot 20 kilogramov špic paprike .
To je naneslo cca 10 pladnjev pečene paprike in dobila sem nič več kot samo 12 kozarcev .
O času rečem težko,edino takole-vso soboto sem bila v kuhinji.

Delo je res zamudno in če ne bi bili ljubitelji paprike se tega cirkusa zagotovo ne bi šla.

lep torek vam želim


Ni komentarjev:

Objavite komentar