Kot vsako leto,smo jih tudi letos obirali v Vipavski dolini na prijazni kmetiji v Potočah.
Da pa bomo češnje uživali še dolgo v jesen in zimo sem pripravila :
~češnjev kompot
~češnjev sirup
~češnjevo marmelado
Recept za Češnjevo pito sem poiskala pri sestri Vendelini
Češnjeva marmelada je nastajala po občutku in je sladkorja res minimalno,dodala sem še vaniljev sladkor in žličko cimeta
Tudi pri češnjevem kompotu ni veliko sladkorja,malo manj kot 200g na 1 kg češenj.
Češnjev sirup pa sem delala po receptu za bezgov sirup.
Češnje izkoščičimo,dodamo vodo in citronko ,ter pustimo 24 ur.
Maso precedimo in iz kaše kasneje skuhamo marmelado.Za sirup pa dodamo na cca 3 litre tekočine 1 kg sladkorja,zavremo in vroče polnimo v steklenice.
Lep junij vam želim
Ni komentarjev:
Objavite komentar