četrtek, 2. februar 2012

Februarski sladkorček

No,pa smo že v februarju ;).
Končno smo se rešili dolgega ,dolgočasnega januarja.
Čeravno se je februar začel z mrazom,burjo,snegom,...pa nam vseeno prinaša tisti prvi praznik ki nam napoveduje malo lepše,toplejše dni.
Valentinovo seveda.Ker sv.Valentin da ključ od korenin.
Že vse svoje življenje ga praznujem.Zame to ni nek novodobni uvoženi pocukran dan,saj je moja nona vsako leto poskrbela za cukre,srčke in kakšne lire ali pa celo kakšen frank je padel.
Nekoč,mogoče v prvem razredu sem tudi prvič dobila pojočo voščilnico.Melodija sicer nekaj italijanskega,vendar v razredu kaj takšnega ni poznal še nihče.
No voščilo ne igra več,ampak v memory škatli pa je še vedno.


Tako je tokratni cukrček v Valentinovih barvah.


In še vprašanje;
ali praznujete Valentina ali vam je to uvoženi umetni praznik?

Uživajte!!

28 komentarjev:

  1. Mi se imamo radi celo leto po najboljših močeh.

    SovaATT

    OdgovoriIzbriši
  2. Takšen, amerikaniziran praznik, mi ni všeč; tisto pa ..."da nekoga moraš imeti rad ..." pa drži vse večne čase: z valentinovim ali brez.

    OdgovoriIzbriši
  3. Pri Valentinovem mi ni všeč to, da je v trgovinah vse kiči miči. Jaz ga praznujem, moj mož pa ne ;) Jaz izdelujem voščilnice in eno podarim možeku, on meni "samo" pove, da me ima rad ;) In sva oba srečna ;) Kupiva ničesar, vsaj ne v ta namen. Zato me kar malo zaboli, ko vse vsevprek pljuvajo po Valentinovem. Saj nihče ni rekel, da moraš nakupit 100 in 1 stvar. Samo povej nekomu, da ga imaš rad.

    OdgovoriIzbriši
  4. Sama ne praznujem Valentina in je zame zaradi trgovin preveč kičast. Sem pa si ga letos vseeno zamislila malo drugače in morda ga začnem praznovati :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Pri nas vse praznike izkoristimo pa če so uvoženi ali ne. Vsi, ki so namenjeni širjenju ljubezni in dobrih misli so dobrodošli in še en dodatni razlog, da si malce podrugačimo kakšen dan. Saj za to ni potrebno iti v trgovino. Enostavno si rečeš, danes pa je prav posebni dan, da ti še enkrat več kot ponavadi povem da te imam rad. Komu pa lahko to škoduje♥

    OdgovoriIzbriši
  6. Joj, tole pa ni bonbonček, ampak pravi bonbon. :)

    Valentinovega ne praznujemo na veliko, male srčkane pozornosti pa lepo popestrijo te po navadi hladne zimske dni. :) Obvezno pa brez plšastih I love you igračk. :D

    OdgovoriIzbriši
  7. prav posebaj valentinovega ne praznujemo, nam pa ati kupi kakšno malenkost ;) (pa tudi proti kakšnemu pisemcu ne bi imela nič proti)

    OdgovoriIzbriši
  8. o naša draga Valentina praznuje.. in tak cukrček ponuja, se postavljam v vrsto, važno je sodelovati.. a ne.. jaz sem že malo prerasla srčkasto zvijanje po želodcu.. dobim samo tri bačije... vsako leto... obožujem pa pozornosti med celim letom o ja .. to pa mora bit..

    OdgovoriIzbriši
  9. Mi valentinovega ne praznujemo, sem ga pa jaz vseeno posvojila, ker mi je v tem divjaškem, norem svetu všeč, da še vedno obstajajo prazniki, kjer si vzamemo več časa eden za drugega in si povemo, da se imamo radi. Bi si pa želela, da ti trenutki niso omejeni samo na praznike, ampak da nas spremljajo vse dni. Tako je pri nas valentinovo vse leto, imamo se radi in to nam daje življensko energijo.

    OdgovoriIzbriši
  10. No, meni se sedanje valentinovanje zdi predvsem praznik trgovcev, sv. Valentin pa ima zame predvsem ključ od korenin - takrat začnem presajati sobne lončnice - ali pa vsaj začnem misliti, kaj bi bilo dobro presaditi, pa potakniti,...

    OdgovoriIzbriši
  11. Za tak lep bombonček pa se splača povedati tudi kaj o Valentinovem, ki mi ni pri srcu. Ga ne praznujem in je po mojem mnenju precej skomercailiziran. Amapk to so itak že vsi prazniki zato je na nas, da poskrbimo, da se imamo radi skozi vse leto ne samo takrat ko od nas to zahteva potrošništvo ;-)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ponavadi dobim kakšno vrtnico,drobne pozornosti so mi vedno pri srcu, sploh ko mi moja mala nariše kakšno risbico. Se postavljem v vrsto.

    OdgovoriIzbriši
  13. Valentinovo ne praznujemo v smislu to moram kupiti, moram na večerjo s svečami ipd. odkar izdelujem voščilnice je mogoče ta praznik bolj vključen v moje življenje. je pa tako,da moj dragi praznuje god na ta dan, zato je za odtenek bolj drugačen dan od drugih. in kot pravi Andreja se tudi mi vključimo v praznike, ki širijo veselje in ljubezen.tako da ja malček smo drugačni na Valentinovo- bolj srčni ♥

    OdgovoriIzbriši
  14. Valentinovo - mislim, da je čar tega dneva v tem, da nekomu, ki ne pričakuje ničesar, pošlješ mini voščilnico, da se spomniš na nekoga... In je to predvsem spodbuda, da se vsaj kdaj spomniš na "samoposebiumevne" ljudi okrog sebe. Se pa na daleč izogibam trgovin in cvetličarn v teh dneh, ker "instant" sreča ne prinaša toliko veselja, kot nekaj časa za drugega...
    p.s. tudi jaz se postavljam v vrsto :)

    OdgovoriIzbriši
  15. mHMHMHM kakšen krasen bonbonček. Praznujem? Hmhmhm kaj pa vem, pocrkljam moje s kakšnim dobrim kosilom, pecivom...otroci naredijo kakšen srček.Bolj v tem smislu :-)

    OdgovoriIzbriši
  16. Uvožen praznik sicer, vendar rečem, da je priložnosti, ko drug drugmo povemo, da se imamo radi premalo in kakšno malenkost - bolj v smislu razpoloženja - pripravim.

    OdgovoriIzbriši
  17. Ob Valentinovem presenetim moje fante s čim sladkim,čeprav moški del družina ne odobrava preveč teka praznika

    OdgovoriIzbriši
  18. No, da bi ga prav praznovali glih ne. Vendar si s fantom vsakič podariva kaj majhnega, jaz mu kaj lepega napravim, on mi pa kupi kakšno izmed tistih bonbonjer od Milke v obliki srčka :) Je pa lepo*

    OdgovoriIzbriši
  19. Valentina ne praznujem, mi je pa všeč, ker je v tem času vse tako srčkasto in se govori o ljubezni. Vsak dan slišimo vse kaj drugega.... Se trudim tudi ostale dni živeti "valentinovsko".

    OdgovoriIzbriši
  20. Pri valentinu mi je všeč dejstvo, da prinaša ključ od korenin :) kot praznik zaljubljenih pa ni bil nikoli v prvem planu, mi pa paše kaka pozornost (priznam), vendar ne v obliki pliša ;)... to, da se imamo radi, moramo pa povedati vsak dan ;)

    OdgovoriIzbriši
  21. Ah, valentinovo. Kaj pa vem, predvsem kaj spečem, ker sva z dragim dogovorjena, da so za torte primerni tudi najbolj neumni prazniki. ;-) Je pač sladkosned. Res pa je, da se je prvič zaiskrilo med nama ravno na valentinovo, čeprav je trajalo še lep čas preden se je ogenj razplamtel. :-) No, in letos bo tudi nekaj malega dobil, ker sem ravno nekaj uporabnega našla v knjigarni. ;-) Ampak psst, naj bo vseeno presenečenje. ;-)

    OdgovoriIzbriši
  22. Jaz imam Valentinovo rada, pač priložnost več za izkaz ljubezni, pa ne le do partnerja. In ljubezni ni nikoli preveč, LP:)

    OdgovoriIzbriši
  23. Ne mi ga ne praznujemo,to je za mladino:):)

    OdgovoriIzbriši
  24. Ne mi ga ne praznujemo,to je za mladino:):)

    OdgovoriIzbriši
  25. eh ne, ne praznujemo, mogoče se malo poafnamo ... kaj resnega pa že ne.

    OdgovoriIzbriši
  26. V bistvu ta praznik kar praznujemo v tem smislu, da mi je všeč, ko mi mož pokloni kakšno malenkost (čokoladico ali kaj takega) in se potrudi, da je v obliki srčka. PA otroci mi vedno kaj izdelajo v smislu "mamica rad te imam". Seveda potem ta praznik moram praznovati :)

    OdgovoriIzbriši
  27. joj koliko si ti priljubljena, draga moja.. konkurenca bo huda.. držim pa pesti..

    OdgovoriIzbriši
  28. Valentinovo je vedno super. Rečeš, da ga ne praznuješ, hkrati si pa zelo vesel pozornosti, ki ti jo nekdo nameni. Sama rada kaj podarim, vendar so to stvari, ki jih sama naredim in se jih ne kupi v trgovini. Tako svojemu fantu kot prijateljicam. Največji vtis je name naredil fant, ki je ravno za valentinovo prišel iz bolnice. Že to samo je bilo veliko veselje, da je bilo pa veselje še večje, se je ustavil ob poti domov in mi natrgal par zvončov in pričaral na moja usta velik nasmeh! Ljubezen je vedno fajna! :)

    OdgovoriIzbriši