četrtek, 4. oktober 2012

Še malo ozimnice

Tokrat je to
     Hruškov sok

gre pa takole

5 ali kakšno kilo več hrušk
7 l vode,če je hrušk več je potem tudi vode malo več
2 kg sladkorja-če so hruške zelo sladke,zmanjšamo količino
1 citronka
Sok 2 limon
mala žlička cimeta
dodala sem tudi malo vaniljevega sladkorja

Dobro je,da si v liter vode stisnemo limonin sok.Ko hruške lupimo jih polagamo v tole limonino vodo,tako ostanejo lepe svetle barve.To vodo seveda uporabimo potem pri kuhi soka.

V vodo damo hruške in jih skuhamo.Vse je odvisno od vrste hrušk.Nekatere so kuhane prej,nekatere pa potrebujejo malo več časa.
Z paličnim mešalnikom jih spasiramo ter dodamo vse ostale sestavine.
Ko tekočina zavre,jo na zmernem ognju kuhamo še kakšnih 5 minut.
Še vroče napolnimo v steklenice.





Osnovni recept je iz Kulinarike.Jaz sem si ga malo prikrojila po svoje.
Veliko kulinaričnih užitkov in obilne ozimnice vam želim :) .



 


 















2 komentarja:

  1. Uf, tole bi bilo nekaj zame, obožujem hruške :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Me veseli.
      Sok je zelo okusen,vendar če imaš sladke hruškae,priporočam manj sladkorja.


      lp

      Izbriši