Hruškov sok
gre pa takole
5 ali kakšno kilo več hrušk
7 l vode,če je hrušk več je potem tudi vode malo več
2 kg sladkorja-če so hruške zelo sladke,zmanjšamo količino
1 citronka
Sok 2 limon
mala žlička cimeta
dodala sem tudi malo vaniljevega sladkorja
Dobro je,da si v liter vode stisnemo limonin sok.Ko hruške lupimo jih polagamo v tole limonino vodo,tako ostanejo lepe svetle barve.To vodo seveda uporabimo potem pri kuhi soka.
V vodo damo hruške in jih skuhamo.Vse je odvisno od vrste hrušk.Nekatere so kuhane prej,nekatere pa potrebujejo malo več časa.
Z paličnim mešalnikom jih spasiramo ter dodamo vse ostale sestavine.
Ko tekočina zavre,jo na zmernem ognju kuhamo še kakšnih 5 minut.
Še vroče napolnimo v steklenice.
Osnovni recept je iz Kulinarike.Jaz sem si ga malo prikrojila po svoje.
Veliko kulinaričnih užitkov in obilne ozimnice vam želim :) .
Uf, tole bi bilo nekaj zame, obožujem hruške :).
OdgovoriIzbrišiMe veseli.
IzbrišiSok je zelo okusen,vendar če imaš sladke hruškae,priporočam manj sladkorja.
lp