sobota, 13. oktober 2012

Trgatev

Spet trte so rodile,....

Sicer na coprniji ne boste slišali klopotcev ,ker pač nismo vinorodni okoliš.
Pa vendarle.
Naša Izabela ,ki nas poleti razvaja s svojo senco nas je tudi jeseni razveselila.






In ker pri  po osmi in pol  letos zelo pridno delamo ozimnico ,sem skuhala še Grozdni sok.

Takole gre
Osmukamo 3 kg grozdnih jagod in jih 20 minut kuhamo v 3 litrih vode.
Grozdje spasiramo,jaz si pomagam kar z paličnim mešalnikom..Precedimo,da dobimo čisto tekočino.

Dodamo še 1kg sladkorja(če je grozdje kislo,lahko tudi več),zavitek citronke in nekaj žličk vaniljevega sladkorja.
Dolijemo še 6 litrov vode in skuhamo.Toliko časa,da malo povre,se stopi sladkor in da zadiši po kuhinji :).

Še vroče napolnimo v steklenice in jih zapremo.

 Uživajte v kesenskih dneh.






7 komentarjev:

  1. ekstra pridni ste to jesen! Mmmm izabela, pri nas je več ni. Meni je to najboljše grozdje

    OdgovoriIzbriši
  2. Mmm mi imamo obe, belo in črno. Še ko ni zrela, tako lepo diši, da je prav veselje sedet pod njo. Da o okusnosti ne govorim. viš, preveč smo je pojedli sproti, da bi jo imeli še za sok. Mi je kar žal :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boš drugo leto prakticirala,Sonja.
      Mi belega nimamo,vendar bo na naslednjem spisku za nabavo v drevesnici.


      lp

      Izbriši
  3. Jaz bi se za kakšen teden kar k tebi preselila, da bi poskusila vse te tvoje dobrote:) Se mi vseskozi cedijo sline:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hm,Katarina lahko,če te trije najstniki in malo kosmato ne bo motilo.


      lp

      Izbriši
  4. Prav lahko bi oklicali svoj "Coprniški vinorodni okoliš". Čarobni napoji so že izumljeni, kot vidim :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O,Mojca si me nasmejala s temle komentarjem.
      Bomo dali tvoj predlog na seznam za naslednjo sejo ;).


      lp

      Izbriši