nedelja, 21. januar 2024

Cannelloni polnjeni z Butternut ( masleno )bučo

 Obožujemo jih in na jedilniku so večkrat na mesec.

Seveda za mesojedce pripravim tudi klasične cannellone.

Bučo operem,očistim semen in razrežem na krhlje.

Krhlje v pekaču posolim in pokapljam z olivnim oljem .Priporočam olivno olje s dodano pomarančo .

V pečici pečem cca 50 minut na 180 stopinjah.

Pečeno bučo olupim in z vilico pretlačim.Dodam še malo soli ( po okusu) in muškatni orešček.

Nadrobim tudi pest orehov in pečen kostanj ter 2 žlici gorgonzola sira.

Cannellone napolnim  in zložim v pekač,ki sem ga prej pokapljala z olivnim oljem.

Posebej v skledi zmešam 3 jajca,malo mleka,sira,3 žlice kisle smetane in polijem po testeninah. 

Po vrhu polivke potresem še malo orehov ali kostanja.Pečem na 200 stopinj,cca 40 minut.


 Pripravim pa tudi mesno različico.

Mleto meso prepražim in začinim.

V pekač vlijem 2 dcl domače paradižnikove omake in v njo polagam z mesom polnjene cannellone.


Za polivko zmešam 3 jajca,malo sira ,žlico ali dve kisle smetane in po potrebi tudi nekaj žlic mleka.

Po vrhu potresem še malo suhih,domačih v olivnem olju vloženih paradižnikov.

Pečemo cca 40 minut pri 200 stopinjah.


In ker je zunaj vreme kot nalašč za vročo čokolado in buhtlje sem  zamesila še kvašeno testo.




Lepo in toplo nedeljo vam želim




Ni komentarjev:

Objavite komentar