Ne predstavljam si ozimnice brez polne police domače paradižnikove omake.
Prejšnji vikend smo jo skuhali 70 takšnih ali drugačnih kozarcev in vsaj 5 različnih okusov.
Paradižnika ne lupim in ne pasiram.Vse to je preveč dragoceno,da bi metali stran.
Med paradižnik dodam včasih kakšno bučko,papriko ali čili.Zato so tudi okusni različni.
Recept:
Na olivnem olju prepražim česen,ko zadiši dodam še čebulo.Ne pražim več kot 5 minut in nimam določene količine.Vse dodajam po občutku in včasih brez čebule .
Paradižnike operem,narežem in dodam v lonec.
Počasi jih kuham cca 20 minut in vmes dodam še sol.Kasneje dodam čili,papriko ali bučko.Odvisno kaj nam takrat v vrtu dozori.
Vse skupaj počasi in na zmernem ognju kuham še cca pol ure.
Dodam šopek bazilike in če imate rajši bolj sladke omake dodajte še žlico sladkorja.
Spasiram s paličnim mešalnikom in vroče prelijem v kozarčke ter jih takoj zaprem s pokrovčki.
Omako uporabimo za rižote,pice,paprikaš ali golaž.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar