torek, 20. avgust 2024

Domača paradižnikova omaka

 Ne predstavljam si ozimnice brez polne police domače paradižnikove omake.

Prejšnji vikend smo jo skuhali 70 takšnih ali drugačnih kozarcev in vsaj 5 različnih okusov.

Paradižnika ne lupim in ne pasiram.Vse to je preveč dragoceno,da bi metali stran.

Med paradižnik dodam včasih kakšno bučko,papriko ali čili.Zato so tudi okusni različni.






Recept:

Na olivnem olju prepražim česen,ko zadiši dodam še čebulo.Ne pražim več kot 5 minut in nimam določene količine.Vse dodajam po občutku in včasih brez čebule .

Paradižnike operem,narežem in dodam v lonec.

Počasi jih kuham cca 20 minut in vmes dodam še sol.Kasneje dodam čili,papriko ali bučko.Odvisno kaj nam takrat v vrtu dozori.

Vse skupaj počasi in na zmernem ognju kuham še cca pol ure.

Dodam šopek bazilike in če imate rajši bolj sladke omake dodajte še žlico sladkorja.

Spasiram s paličnim mešalnikom in vroče prelijem v kozarčke ter jih takoj zaprem s pokrovčki.

Omako uporabimo za rižote,pice,paprikaš ali golaž.


Dober tek!


Ni komentarjev:

Objavite komentar