Nujno naj nekdo potegne ročno zavoro in poišče kompas.
Te dni ko se sadje priklanja pod težo plodov iz moje kuhinje diši po jeseni,po shrankih in po cimetu .Botra jesen nas je res obilno založila z sadjem,zelenjavo in za smetano na vrhu sladic nam je namenila še poletno jesen.
Takole pa gre približni recept za gosti Hruškov sok.
Recept je pri hiši naj verjetneje še od naše none
in sama sestavin ne merim,pač pa delam po občutku.
~7kg hrušk
~3kg sladkorja
~7 litrov vode
~žličko vaniljevega sladkorja ,žličko cimeta,sok 2 limon
~citronko
Hruške olupimo, skuhamo da so mehkega,dodamo sladkor in ostalo,z paličnim mešalnikom zmiksamo ,vre naj še 5 minut in vroče napolnimo v steklenice.
Neverjetna si, občudujem vse tvoje "shranke" za zimo, paradižnike, šivarije. Prav čutim vso toplino vašega doma :-)
OdgovoriIzbriši