petek, 14. september 2018

Sušenje paradižnika

Pospravljamo še zadnje zrele plodove domačega paradižnika.

Ker se je lani izkazalo da smo ga posušili premalo,sem letos zaloge potrojila.

Za sušenje uporabljam češnjeve,plum ali pelate-ti so se izkazali kot najboljši.
Seveda pa uporabim tudi ostale če le teh zmanjka.

Paradižnike narežem na pol,na četrtine ali na pol cm kolesa.
Potresem z soljo,baziliko ali česnom.
Sušim v sušilniku na eni izmed močnejših stopenj,nekje 3 ali kakšno uro več.

Posušene zložim v suhe kozarce in zalijem z olivnim oljem.














lep petek vam želim

1 komentar:

  1. Njami!
    Jaz sem jih letos prvič sušila in to kar v pečici in so božanski. Tudi dala gor le sol, olivno olje in česen. Pa jih kmalu ne bo več ;)

    OdgovoriIzbriši