Letos imamo na domačem vrtu prvič čisto naše slive.Saj niti ne vem ali imamo slivo ali mogoče češpljo,drugi pravijo da je celo cibora.
Plodovi so res veliki,veje bogato obložene in brez podpiranja bi se zlomile na pol.
Doma sicer nismo ravno ljubitelji slivove marmelade,zato smo jih kar nekaj zabojčkov razdelili,
ampak .....
....hja vedno je kakšen "ampak".....
...ampak ker pa kmečki špajzi brez češpove marmelade ne moreš reč špajza ,smo skuhali tudi to.
No,bolj pravilno bi mogoče bilo:smo jo spekli.
Letos sem prvič pripravljala marmelado v pečici in zagotovo ne zadnjič.
Tako hitro,enostavno in brez mešanja, ne vem če sem že kdaj pripravila kakšen domač shranek.In za piko na i je bil še štedilnik čist.Jupi!!!
Receptov na netu je veliko,jaz sem spet delala po občutku.Torej slive,malo sladkorja,nekaj žlic vanilijevega sladkorja,žlico cimeta in nekaj dišečega ruma.Vse to damo v pekač,
pečico ogrejemo na 170 stopinj,čas pa nekje dobra ura.
Lepo in sončno jesen vam želim.
Njami!
OdgovoriIzbriši