Na čilije se ne spoznam velike,so mi pa všeč njihove barve in oblike.
V našem malem vrtu jih gojim kar v posodah.Seme je k hiši prišlo od vsepovsod in pri imenih nisem ravno domača.
Uporabljam jih več ali manj samo za dekoracijo v vrtu,kakšen plod pa vržem tudi v omako.
Za omako:
prepražim čebulo,dodam česen in veliko skledo narezanega paradižnika.
Na kilogram paradižnika dodam 1 rdečo papriko,če jo prej spečemo je okus še bolj intenziven.
V lonec vržem še šop bazilike,na 1kg paradižnika še en plod čilija .Ko omaka cca pol ure vre in tekočina izpari jo z paličnim mešalnikom zmiksam,dodam jušno žlico grobe Piranske soli in malo čajno žlico sladkorja.
Pustim da vse skupaj vre še 10 minut in vroče zaprem v kozarce.
Lepo jesen vam želim
Ni komentarjev:
Objavite komentar